• <

Wynik wyszukiwania - "akwakultura" - Wiadomości

Nabór wniosków o dofinansowanie dla przetwarzania produktów rybołówstwa i akwakultury

Prezes Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ogłasza1 nabór wniosków o dofinansowanie w zakresie działania 5.4 „Przetwarzanie produktów rybołówstwa i akwakultury” w ramach Priorytetu 5. Wspieranie obrotu i przetwarzania, zawartego w Programie Operacyjnym „Rybactwo i Morze”.
24.08.2020

50-lecie nowoczesnej akwakultury w Norwegii

W tym roku przypada 50. rocznica powstania pierwszej hodowli łososia w Norwegii, która zapoczątkowała powstanie norweskiej akwakultury. Wspomnienie historii i początków norweskich hodowców pokazuje ich ambicję, sukcesy i porażki. To dzięki nim dziś łosoś norweski jest dostępny na całym świecie.
17.08.2020

Odpowiedź na koronawirusa: dodatkowe wsparcie z EFMR dostępne dla bułgarskich sektorów rybołówstwa i akwakultury

Po bezprecedensowym wybuchu koronawirusa Komisja Europejska podjęła szybkie działania w celu ochrony sektorów rybołówstwa i akwakultury przed poważnymi wstrząsami, wprowadzając określone środki, w tym zmiany w Europejskim Funduszu Morskim i Rybackim (EFMR).
29.07.2020

DHI Polska Sp. z o.o.

Zakłady produkcji wody,Przemysł i technologie produkcji,Bezpieczne produkty i środowisko,Rzeki i zbiorniki,Zasoby wodne i gospodarka przestrzenna,Ekologia i akwakultura,Inżynieria przybrzeżna i ujścia rzek,Infrastruktura morska i energia

Aquano POLDREX PPHU Dariusz Baran

kontenery izolowane skrzynie i pojemniki palety akwakultury zbiorniki na wodę,toalety przenośne,kabiny,akwakultura

Polacy jedzą za mało ryb. Wolą mięso i boją się ości

Konsumpcja ryb w Polsce jest na stosunkowo niskim poziomie. Cały czas mówimy mniej więcej o 12-13 kg spożywanych ryb – powiedział w rozmowie z portalem GospodarkaMorska.pl na Kongresie Rybnym, który w piątek zakończył się w Sopocie, Grzegorz Mech z GfK Polonia. Tymczasem średnia europejska to 22 kg, a światowa – 24 kg zjadanych ryb rocznie. To źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, białka, witamin i składników mineralnych, dlatego badania wskazują, że na naszych talerzach ryby powinny pojawiać się przynajmniej dwa razy w tygodniu.
16.04.2018

Dziękujemy za wysłane grafiki.